5 redenen waarom u zou moeten beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een interessante belegging, omdat uw geld in deze vorm van investering optimaal kan renderen. Investeren in vastgoed is hét alternatief voor aandelen op de beurs of uw spaarrekening.

1. Waarom beleggen in vastgoed zo interessant is

Investeringen in vastgoed behalen het hoogste rendement in vergelijking met andere beleggingen zoals aandelen of sparen. Een investering in vastgoed levert aan twee kanten rendement op. Het eerste rendement is de huuropbrengst en het tweede rendement is de meerwaarde van het pand. De huurinkomsten zorgen voor een constante cashflow die gebruikt kan worden om de hypotheek te betalen, maar ook om weer nieuwe investeringen te doen. De meerwaarde van het pand is vaak rendement voor op de lange termijn; Uw pand wordt hoogstwaarschijnlijk meer waard in de loop der jaren. Deze ‘overwaarde’ kan ook weer worden gebruikt voor nieuwe investeringen.

2. Investeren in vastgoed is minder inflatie gevoelig

Inflatie is één van de grootste risico’s voor een spaarrekening. Over het algemeen geldt dat beleggen in vastgoed minder te vrezen heeft van de inflatie. Het idee is dat stenen een harde bezitting zijn die meestijgen met de inflatie. Daarbij komt dat de huuropbrengst uit vastgoed gekoppeld is aan de inflatie. Doordat zowel de waarde van het vastgoed als de huuropbrengst uit het vastgoed meestijgen met inflatie, wordt het ook wel die ideale “inflatie hedge” genoemd.

3. Beleggen in vastgoed stelt u in staat uw vermogen te spreiden

Als u geld belegt in aandelen heeft u vaak weinig controle over het bezit en het genereert geen kasinkomsten. Het spreiden van uw vermogen in vastgoed is het beste middel tegen de wispelturigheid van de beurs.

4. Met beleggingen in vastgoed heeft u een constante extra inkomstenstroom

Als u de juist panden koopt, heeft u kans op een maandelijkse positieve inkomstenstroom. Dat wil zeggen dat u winst maakt op de verhuur van het pand; De maandelijkse inkomstenstroom is hoger dan de maandelijkse hypotheek kosten.

5. De laatste – maar niet de minste – reden die investeren in vastgoed zo interessant maakt

Als u een woning bezit die niet uw hoofdverblijf is, dan wordt deze woning gekenmerkt als een belegging. Deze woning valt volgens het belastingstelsel in Box 3: in de belastingaangifte geeft u de netto vermogenswaarde van de woning op (WOZ-waarde minus de uitstaande hypotheeksom). U hoeft de werkelijke inkomsten, bijvoorbeeld de huuropbrengst, niet aan te geven.

Wilt u meer informatie over het rendement dat u kunt behalen met het verhuren van uw woning? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze productmanagers.