6 tips om succesvol te investeren in vastgoed

Wie wil investeren in vastgoed om te verhuren, wil vooral één ding: rendement.
In dit artikel geven vastgoedeigenaren die zelf met de voeten in de modder hebben gestaan 6 tips om succesvol te investeren in vastgoed.

Tip 1. Cluster uw vastgoed

Deze tip berust op het ‘tijd is geld’ principe. Als u investeert in meerdere vastgoedobjecten voor de verhuur is het raadzaam dat deze zich binnen een bepaalde straal van elkaar bevinden. U kunt uw vastgoed dan makkelijker tegelijkertijd beheren (of uw beheerder) en u hoeft geen onnodige verplaatsingen te maken.

Tip 2. Koop in een buurt waar uw investering zich veilig voelt

Een vastgoedobject kopen voor de verhuur in een buurt waar u zelf liever niet komt, is geen verstandige eerste investering. Vooral niet wanneer u het beheer in eigen hand houdt en dus zelf ook af en toe op locatie moet zijn. Opkomende buurten zijn echter wel bij uitstek geschikt voor investeringen. Laat u dus niet blind leiden door de huidige en historische staat van een buurt maar visualiseer en onderbouw het toekomstperspectief. Houd grote investeerders in de gaten en probeer uit te vinden waar zij investeringen doen; Het zou u op goede ideeën kunnen brengen.

Tip 3. Niet alles op één paard

Al uw spaargeld in één investering stoppen is niet verstandig. U weet immers niet wat morgen brengt. Vastgoed brengt kosten met zich mee zoals: onderhoud, herstel werkzaamheden of renovaties. U bent de vastgoedeigenaar en draait zelf op voor de kosten.

Tip 4. Een waterdicht en juridisch onderbouwd huurcontract

Een juridisch onderbouwd huurcontract is dé basis om problemen in de toekomst te vermijden. De praktijk leert dat er vaak huurgeschillen voorkomen en dan is het van belang om als verhuurder goed beschermd te zijn. Een gouden tip op dit gebied is om uw huurcontracten door een professional te laten nakijken.

Tip 5. Creëer een visie

Houd uzelf een doel voor ogen. Op deze manier kunt u een loopbaan voor uw investeringen ontwikkelen en veel gerichter zaken doen. Een visie zorgt ervoor dat u weet waarvoor u het doet.

Tip 6. Begin!

Als startende vastgoedondernemer kunt u (hoogstwaarschijnlijk) geen straat of flatgebouw kopen om te ontwikkelen en verhuren. Geef uzelf de tijd om de markt te ontdekken en de fijne kneepjes van het vak te leren. Iedere grote vastgoedondernemer is begonnen met één object en heeft dit in de loop der jaren kunnen uitbouwen tot een heuse vastgoed coöperatie. Begin klein en wie weet eindigt u groot.

Heeft u na het lezen van deze blog belangstelling gekregen om te beleggen in vastgoed? Neem dan contact op met ons team.