Verhuren in Rotterdam steeds lucratiever

De Rotterdamse woningmarkt ziet een sterke positieve trend. Na een aantal magere jaren, zijn huurprijzen aan het stijgen in de randstad, en Rotterdam staat hierbij bovenaan. Gedurende 2016 steeg de huurprijs in Rotterdam (6.9%) harder dan het landelijke gemiddelde (6.2%), en zelfs harder dan in Amsterdam en Den Haag. Gemiddelde huurprijzen in Rotterdam stegen tot meer dan €14 per vierkante meter in 2016, waardoor het de gemiddelde huurprijs in Den Haag nadert. Deze stijging is projectontwikkelaars en makelaars niet ontgaan, en zelfs oude projecten die niet verder ontwikkeld werden een paar jaar geleden, worden weer uit de kast gehaald. Deze situatie is vanzelfsprekend ook zeer interessant voor particuliere woningbezitters die een woning of appartement willen verhuren in Rotterdam.

Meer huurhuizen nodig in Rotterdam

“Het bruist aan alle kanten”, zegt Gerbert Schreurs van de Woonbeurs Rotterdam, die recent voor de vijftiende keer werd gehouden. Volgens hem hebben consumenten weer meer vertrouwen in de economie en kijken mensen weer om zich heen op de huizenmarkt. Volgens Schreurs wordt Rotterdam ook een steeds aantrekkelijkere stad om in te wonen, zowel voor mensen uit de regio als bij mensen die momenteel in Amsterdam wonen. Schreurs zegt dat de populariteit onder Amsterdammers vooral te maken heeft met de verhitte huizenmarkt in de hoofdstad. Woningprijzen rijzen daar de pan uit, terwijl het in Rotterdam nog wel betaalbaarder is. Hoe lang dat nog zo zal zijn, is niet duidelijk, want ook hier schieten huizenprijzen omhoog. Weinig aanbod, met name op het gebied van eengezinswoningen, heeft een sterke invloed op de verhuurprijzen, en er is vraag naar meer huurwoningen in en rondom Rotterdam.

Tuin van Noord

Een van de projecten in Rotterdam die al een aantal jaren in de ontwikkelingsfase heeft gezeten, is Tuin van Noord. In de monumentale gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam worden 57 huizen gebouwd. Volgens de projectleiders, gaat het project een compleet nieuw stukje Rotterdam creëren, met behoud van alle cultuurhistorische waarden. Wonen wordt één van de belangrijkste functies in de Tuin van Noord. In de bestaande gebouwen komen woonvormen voor verschillende doelgroepen. Zo komen er eengezinswoningen en appartementen, plus een aantal openbare ruimtes.

Nieuwe buurttuin

Behalve woonruimte, gaat de Tuin van Noord ook meer groen betekenen voor de buurt. Omdat de vijf meter hoge gevangenismuren op een aantal plekken zullen worden doorbroken, komt de tuin van het monumentale complex open te staan voor iedereen. In de nieuwe buurttuin kunnen bewoners en omwonenden genieten van ruimte, groen en stilte. Ook komt er een speeltuin voor de allerkleinsten. Dit zal ook van invloed zijn op particuliere huiseigenaren in de buurt die een woning willen verhuren, en die dit pluspunt kunnen meepakken.

Noord populair

Niet alleen de Tuin van Noord staat in de belangstelling; het hele “Oude Noorden” van Rotterdam is een wijk in opkomst. Door de gezellige vooroorlogse straatjes, prachtige singels, kades en ruime pleinen doet het Oude Noorden bijna on-Rotterdams aan. Jong, oud, rijk, arm, studenten, acteurs, kunstenaars, ondernemers en winkeliers wonen en werken er. Gezinnen, creatieven, ondernemers, een- en tweeverdieners. Ze zijn allemaal te vinden in het Oude Noorden.

Op de fiets of met het openbaar Vervoer, is men binnen mum van tijd in het bruisende centrum van een wereldstad. Na vijf minuten fiets je al over de Meent. Wil je naar Rotterdam Centraal, dan leidt er een mooie route langs de Noordsingel, terwijl de rit ook per tram gemaakt kan worden. Winkels en supermarkten zijn ook ruim vertegenwoordigd, en wie een huis wil verhuren in Rotterdam Noord zal ongetwijfeld niet lang hoeven te wachten op huurders, gezien de populariteit van het gebied!

Meer weten over het verhuren in Rotterdam? Neem snel contact met ons op!