Woning verhuren in plaats van verkopen?

Waarom zou u uw woning verhuren in plaats van verkopen? Is het verhuren van uw woning op de lange termijn een betere vermogensvermeerdering? Of haalt u meer uit de winst uit de verkoop van uw woning? Dit zijn enkele van de meest gestelde vragen die woningbezitters en vastgoedbeleggers stellen. De antwoorden op dit soort vragen zijn uiteraard per case verschillend, toch geven we u vier algemene redenen uit waarom het verhuren van uw woning rendement technisch beter is dan het verkopen van uw woning:

 • Flexibiliteit

  De meeste particuliere vastgoedbeleggers zijn gestart met het beleggen in vastgoed door een samenloop van omstandigheden en toevalligheden. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing naar een andere stad voor werk of de liefde: De woning is niet langer in eigen gebruik maar doordat de toekomst nog niet helemaal is uitgedacht wordt de woning aangehouden. Het aanhouden van de woning biedt de woningeigenaar een bepaalde vorm van zekerheid dat hij altijd nog “ergens op kan terugvallen”. Het voordeel aan het ontbreken van een duidelijke visie is dat er ondertussen omzet wordt geboekt door de verhuur van de woning.

 • Toename in de vraag naar huurwoningen

  Single starters zijn tegenwoordig eerder geneigd om te huren dan te kopen door de stijgende woningprijzen en het aanscherpen van de hypotheekregels. Dit heeft een enorme vraag naar huurwoningen tot gevolg, en daarmee één van de belangrijkste redenen om uw woning te verhuren in plaats van te verkopen: met zoveel potentiële huurders op de markt vind je vast en zeker huurders die aan jouw voorwaarden willen voldoen én je verdient maandelijks een huurprijs.

 • Breid uw inkomstenbronnen uit

  Een belangrijk punt om uw woning te verhuren zijn de inkomsten die hiermee gegenereerd kunnen worden. Dit kan redelijk passief worden verdiend wanneer u het verhuren van uw woning uitbesteedt. Onderzoek heeft uitgewezen dat verhuuropbrengsten gemiddeld een beter rendement opleveren dan de meeste andere investeringen (zie ook “5 redenen waarom u zou moeten beleggen in vastgoed”).

 • Verlaag de impact van hypotheekbetalingen

  Hypotheeklasten zijn vaak de grootste kostenpost voor vastgoedbezitters. Als u meer dan één woning bezit, kunt u de huuropbrengsten van alle woningen gebruiken om flink af te lossen op de hypotheekschuld. Zodra de hypotheek volledig is terugbetaald, verhuren vastgoedbezitters door zodat ze kunnen sparen om een nieuwe woning aan hun portefeuille toe te voegen.

Uw woning verhuren in plaats van verkopen

Voordat u het besluit neemt om uw woning te verkopen, kan het helpen om bovenstaande voordelen in perspectief te nemen. Alhoewel iedere woning verschilt in zaken als oppervlakte, marktwaarde, huurpotentieel en locatie, gaan de redenen om uw woning te verhuren in plaats van te verkopen doorgaans voor elke beleggingswoning op.

Als u er voor kiest om uw woning te verhuren, schrijf uw woning dan in bij Principle Properties. Via ons kunt u uw woning verhuren aan expats, deze groep wordt doorgaans gezien als de beste huurders. Bent u nieuwsgierig naar het rendement dat uw woning kan opleveren? Neem dan contact op met de portfolio managers van Principle Properties.