6 Tips om uw huis sneller te verhuren aan expats

sneller-verhurenU wilt graag uw huis verhuren aan expats. Één van de eerste beslissingen die eigenaren moeten nemen is: verhuur ik mijn huis gestoffeerd of gemeubileerd? De meeste expats zijn op zoek naar een gemeubileerd huis. Er is echter ook een kleinere groep expats op zoek naar een gestoffeerd huis. Dit zijn voornamelijk gezinnen en expats die over het algemeen voor een langere periode willen huren.

Indien u uw huis gemeubileerd verhuurt aan expats houdt dan rekening met de volgende tips:

1. Richt uw huis neutraal in

Probeer de inrichting van uw huis simpel en neutraal te houden. Iedereen heeft zijn eigen smaak; een neutrale stijl spreekt een breder publiek aan. Daarnaast kan de expat er uiteindelijk zelf voor kiezen om de woning persoonlijker in te richten.

2. Probeer uw huis in te richten met de ideale expat in het achterhoofd

De kwaliteit, de sfeer en de conditie van uw huis bepaalt in grote mate welke huurders er worden aangetrokken. Expats zullen zorgzamer met uw spullen omgaan, wanneer het interieur netjes en goed verzorgd is. Het is daarom verstandig om hierin te investeren.

3. Uw huis inclusief of exclusief verhuren

Het is voor expats aantrekkelijker om een huis te huren waar gas, water, elektra, internet en een TV-abonnement inbegrepen zijn in de huurprijs. Scheelt een hoop gedoe voor ze in een land waar ze de taal niet machtig zijn.

4. Hygiëne van uw huis

De hygiëne is een belangrijke factor voor de verhuurbaarheid. Expats geven vaak de voorkeur aan een huis zonder tapijt en/of huisdieren. Niet elke expat zal deze eis stellen, maar het is altijd goed om hier rekening mee te houden. Uw huis zal tevens tijdens een bezichtiging minder snel of niet gekozen worden wanneer uw huis niet schoon of opgeruimd is.

5. Laat zien wat de expat kan verwachten

Het is niet altijd verstandig om uw huis gestoffeerd op te geven en tevens eventueel ook gemeubileerd aan te bieden. Hoewel u waarschijnlijk meer potentiële huurders kunt aantrekken zullen expats die direct willen intrekken eerder afvallen. Immers, de meubels staan er nog niet.  Als u toch de optie wilt aanbieden geef dan duidelijk aan welke kwaliteit meubels de expat kan verwachten en hoelang het duurt voordat het interieur in uw huis staat.

6. Moderne technologie in uw huis

Expats verwachten moderne apparatuur en voorzieningen in het huis. U kunt hierbij o.a. denken aan draadloos internet, een flatscreen TV, magnetron, koffiezetapparaat en een moderne wasmachine-droger combinatie. Gebruik bestek en servies dat makkelijk te vervangen is. Dit zijn onder andere spullen die vaak snel kapot gaan. Houd tevens de uitgaven aan het meubilair goed bij en bewaar de bonnen.

Wanneer u deze tips heeft gelezen en u uw huis daadwerkelijk gaat verhuren moet u rekening houden dat u moet concurreren op het internet. Het is daarom belangrijk dat u uw huis goed presenteert zodat de Expat op een grote afstand een duidelijke indruk krijgt.

Vind hier meer informatie over het zorgeloos verhuren van uw woning aan expats of begin direct met de verhuur van uw woning!