Zorgeloos verhuren aan expats

verhuren-expatsVeel verhuurders prefereren vaak graag één of meerdere expats als huurders. Meestal spelen kwesties zoals vertrouwen en zekerheid een grote rol in deze specifieke keuze. Elke verhuurder wil namelijk graag een huurder die op tijd zijn huur betaalt, betrouwbaar is, duidelijk de huurperiode kan aangeven, en het huis tijdens de huurperiode goed beheert. Er zijn verschillende redenen waarom expats vaak aan deze eisen kunnen voldoen. Hierdoor wordt zorgeloos verhuren aan expats voor de verhuurder goed mogelijk.

Vaste verhuurperiode zorgt voor minder zorgen

De eerste belangrijke reden voor verhuurders om aan expats te verhuren heeft te maken met de verhuurperiode. Expats weten vaak wanneer ze aankomen, maar misschien nog belangrijker, ze weten wanneer ze weer vertrekken. De arbeidsovereenkomsten van een expat zijn namelijk in bijna alle gevallen van tijdelijke aard. Na afloop van het arbeidscontract gaat een expat vaak weer terug naar zijn thuisland of ergens anders in het buitenland aan het werk. De verhuurder weet hierdoor beter waar hij of zij aan toe is. Tevens heeft de eigenaar hiermee het voordeel dat de woning aan het eind van het verhuur termijn weer beschikbaar komt voor eigen gebruik, voor de verkoop of voor een nieuwe verhuurperiode.

Minder risico’s bij het verhuren aan expats

Ondanks dat er een einddatum is overeengekomen met de huurder voor het verlaten van de woning, wil dat niet altijd de garantie geven dat de huurder dan ook daadwerkelijk vertrekt. Een huurder kan besluiten (toch) niet te vertrekken en zal misschien een beroep proberen te doen op de huurbescherming. Expats daarentegen worden vaak gedwongen door hun werkgever om na het einde van het arbeidscontract te vertrekken. Hierdoor zitten er minder risico’s aan de duur van de verhuurperiode.

Werk en inkomen van expats

De volgende belangrijke reden waarom verhuurders voor expats kiezen is omdat expats meestal een stabiel inkomen hebben die zij vaak de gehele huurperiode behouden. Dit draagt voor een groot deel bij aan de zekerheid over de betaling van de huur. Het kan ook voorkomen dat de werkgever zelf de betaling van de huur direct op zich neemt.

Expats in uw woning

Expats werken verder vaak onder een hoge druk. Sommigen hebben een heel traject doorstaan om hier te kunnen wonen en/of werken. Daarnaast kan over het algemeen gezegd worden dat expats vaak hoog opgeleid zijn en meestal tot een hogere sociale klasse behoren. Dit komt mede doordat expats vaak voor grote internationale concerns werken. Al deze factoren zorgen ervoor dat expats vaak op een zorgzame manier met hun huurwoningen omgaan. Ook de communicatie met expats verloopt meestal soepel en voorspoedig, omdat zij vaak de Engelse taal goed beheersen. Al met al
zorgt dit voor veel geruststelling bij de verhuurders.

Wilt u ook graag uw woning zorgeloos verhuren aan expats? Start met de verhuur van uw woning en ontvang vrijblijvend advies over uw verhuurmogelijkheden!