Waarom verhuren aan expats in Amsterdam zo populair is


Voor wie interesse heeft in verhuur in Amsterdam, maar er niet direct iets voor voelt om studenten te huisvesten, vindt waarschijnlijk het verhuren aan expats in Amsterdam wel interessant. Het verhuren aan expats blijkt een schot in de roos te zijn en heeft tegelijkertijd een meerwaarde voor de stad. Waarom is het verhuren aan expats zo in trek?

Amsterdam is “the place to be” voor de expat

Volgens onderzoek blijkt dat de stad Amsterdam nog lang niet is uitgegroeid. De stad is nog altijd erg in trek bij diverse bevolkingsgroepen afkomstig uit onder meer de naburige landen als Engeland en Duitsland. Ook uit Amerika zien we een toename van het aantal mensen dat in deze stad verblijft. Nederland is bij uitstek een land dat erg in trek is bij expats, ook vanwege de aantrekkelijke belastingvoordelen waar expats mee te maken krijgen. Tussen deze mensen bevinden zich veel expats die zich vestigen in met name het stadscentrum van onze hoofdstad. Een logisch gevolg is dus dat het stadscentrum steeds belangrijker zal gaan worden voor de stad. Daardoor zal de vraag naar omliggende buurten ook groeien. Er liggen dus veel kansen voor verhuurders op dit gebied, gezien de blijvende (en groeiende) vraag naar woningen. Verhuren aan expats in Amsterdam is dus echt een kans die voor het oprapen ligt.

Voldoet uw woning aan de eisen die gelden voor het huisvesten van expats?

Expats zijn veelal hoogopgeleide mensen die voor hun werk ons land aandoen. Het overgrote deel blijft slechts tijdelijk. Expats zijn meestal overdag de deur uit en aan het werk. Dat betekent dus dat ze met name een slaapplek zoeken en uw buren weinig overlast zullen ervaren, dit in tegenstelling tot het huisvesten van studenten. Daarnaast kunnen expats veelal gewoon de huur opbrengen. Er is met name vraag naar gemeubileerde of gestoffeerde woningen, zodat expats gelijk hun intrek kunnen nemen. Verhuren aan expats in Amsterdam wint dus niets voor niets aan populariteit.

 

Vraag verhuuradvies aan