Wat u nog niet wist over het verhuren aan expats in Den Haag


Evenals andere belangrijke grote steden in ons land, is ook Den Haag een aantrekkelijke stad voor de expat. In deze stad, die vele belangrijke internationale organisaties telt, bevinden zich inmiddels al zo’n 60.000 expats. Als we kijken naar ons hele land, dan tellen wel al zo’n 200.000 expats en er is nog geen einde in zicht. Verhuren aan expats in Den Haag is voor veel verhuurders al een belangrijke bron van inkomsten geworden. Waarom is ons land eigenlijk zo aantrekkelijk voor expats en hoe kunt u hier als verhuurder uw voordeel mee doen?

Wat is een expat?

Ten eerste is het goed om te weten wat er met een expat nu eigenlijk precies wordt bedoeld. Een expat dient namelijk niet verward te worden met immigrant. Expats worden vaak tijdelijk naar ons land gestuurd door hun werkgever en zijn over het algemeen hoogopgeleide mensen. Deze groep heeft vaak hoge posities in multinationals, brengt veel kennis mee en is koopkrachtig. Om deze redenen zijn ze een goede impuls voor de stad. Den Haag barst namelijk van de multinationals en internationale organisaties. Een win-win situatie wat dat betreft.

Is uw woning al klaar voor het huisvesten van expats?

Verhuren aan expats in Den Haag is aantrekkelijk voor de verhuurder om verschillende redenen. Expats hebben meestal de intentie om voor korte tijd gebruik te maken van de woning. Het overgrote deel van de expats vertrekt na de huurperiode weer. Ze hebben hierom behoefte aan een gemeubileerde of gestoffeerde woning die gehuurd kan worden met een tijdelijk contract. De huur wordt over het algemeen vergoed en/of betaald door de werkgever en de expat zelf geniet ook diverse belastingvoordelen. Kortom, alle partijen varen wel bij het verhuren aan expats in Den Haag en de andere (grote) steden in ons land.

 

Vraag verhuuradvies aan